Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Honor predstavio novi gejmerski telefon – Ovo je Honor 80 GT!

Kompanija Honor predstavila je danas novi pametni telefon iz svoje ponude. Riječ je o Honoru 80 GT, a radi se o gejmerskom telefonu. Donosi premium dizajn i Snapdragon 8+ Gen 1 čip. Sve detalje o telefonu donosimo u nastavku.

Telefon donosi drugačiji dizajn u odnosu na već predstavljene članove Honor 80 serije. Na zadnjoj strani strani telefon posjeduje veliki pravougaoni modul kamere. On je podijeljen na dva dijela. U gornjem su smještene dvije kamere, dok se u donjem dijelu nalazi još jedna kamera i LED blic.

Honor 80 GT ima OLED ekran dijagonale 6,67”, stope osvježavanja od 120 Hz. Pri vrhu ekrana telefon posjeduje prednju kameru sa senzorom od 16 MP.

Na zadnjoj strani ovaj telefon ima tri kamere. Glavni senzor je onaj od 54 MP, a radi se o Sony IMX800 senzoru. Pored njega, tu su još i ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP.

Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 pogoni ovaj telefon. On stiže uparen sa LPDDR5 RAM memorijom i UFS 3.1 unutrašnjom pohranom. Iz kutije se telefon isporučuje sa Androidom 13 i Honorovim MagicOS 7.0.

Ispod poklopca telefona krije se baterija kapaciteta 4800 mAh s podrškom za brzo punjenje od 66 W.

Od ostalih značajki, spomenut ćemo IR blaster i NFC podršku.

Trenutno je telefon dostupan samo u Kini, ali navodno bi mogao stići i na globalno tržište. Stiže u tri boje koje Honor naziva Interstellar Black, Streamer Mirror i Light Rain Meteor.

Cijena Honor 80 GT telefona su sljedeće:

  • 12/256 GB – 3299 CNY (475 dolara)
  • 16/256 GB – 3599 CNY (515 dolara).

IZVOR/SOURCE

Bajtbox