Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei navodno sprema zanimljiv naziv za jedan P60 model

Huawei je objavio da će 23.03.2023. godine predstaviti P60 seriju, a danas su osvanule zanimljive informacije o nazivu jednog modela.

Prema dosadašnjim informacijama, P60 serija uključivat će tri člana – Huawei P60, Huawei P60 Pro i Huawei P60 Ultra. No, hoće li se ovaj potonji zaista zvati tako?

Naime, prema najnovijim informacijama, najjači član P60 serije mogao bi nositi naziv Huawei P60 Art. Ova informacija pojavljuje se nakon što je Huawei nedavno zaštitio ime „P60 Art“ u kineskoj agenciji za žigove.

Art (Umjetnost) sugeriše na to da bi se ovaj pametni telefon mogao pohvaliti impresivnim mogućnostima kamera, što je svakako i glavna karakteristika Huaweijeve P serije.

Međutim, ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve. Zapravo, donedavno uopšte nije bilo informacija o trećem modelu iz P60 serije, ali kada je Huawei objavio datum predstavljanja ove serije, počele su se pojavljivati informacije da će serija obuhvatati tri člana. Kako god, za službene detalje, morat ćemo pričekati 23.03.2023. godine, kada će ovaj serija biti službeno predstavljena u Kini.

Jučer se pojavila informacija da će Huawei vratiti pilulu na P60 modele, ali ona bi se mogla pozicionirati centralno, sličnoj onoj koja se nalazi na iPhone 14 Pro modelima. Prenosi se da će ova pilula nuditi opcije koje nudi i Apple-ov Dynamic Island. Sve ove detalje saznajemo na osnovu sheme dizajna navodno Huawei P60 Pro telefona..

Očekuje se da će Huawei P60 serija stići sa naprednim sistemom kamera, a navodno će se izdvojiti telefoto senzor OmniVision OV64B od 65 MP. U narednim danima očekujemo još informacija o P60 seriji.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox