Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei planira da proizvodi sopstvene čipove?

Naravno, patent ne znači da će Huawei praviti ili da već ima ovu mašinu, ali ukoliko je tako, to znači da bi ova kompanija mogla da počne sa proizvodnjom svojih čipova u proizvodnom procesu koji je manji od 7 nm, prenosi Benchmark.rs.

Huawei je ovaj patent podnio sredinom novembra, a u njemu se nalaze dijelovi koji pokrivaju sve ključne komponente EUV skenera: 13,5 nm EUV generator svjetla, komplet ogledala, litografski sistem i tehnologije za upravljanje cijelim sistemom.

Sam EUV skener je kompleksna mašina koja se sastoji od brojnih modernih komponenata koje moraju da rade u savršenoj harmoniji da bi sve funkcionisalo kako treba. Međutim, EUV mašina je samo jedan dio, jer je potrebno obezbjediti odgovarajuće membrane za maske i druge komponente za proizvodnju visokog obima, prenosi Telegraf.

EUV skener je sam vrh tehnoloških dostignuća modernog doba i veliki broj kompanija se zdušno trudi da kreira takav, alat, ali je to jedino pošlo za rukom holandskoj kompaniji ASML nakon 10 godina razvoja i ozbiljnoj podršci od strane kompanija Intel, Samsung i TSMC.