Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

I Honor sprema svoj flagship telefon! – Otkriveno kako će izgledati

Kompanija Honor sprema se za predstavljanje svoje nove flagship serije. Ona će nositi naziv Honor Magic 5, a očekuje se da će ova serija službeno biti predstavljena do kraja ovog mjeseca na kineskom tržištu. Uoči predstavljanja telefona, Honor Magic 5 pojavio se na renderima, koji su otkrili izgled zadnje strane telefona.

Honor Magic 5 odlikovat će se nekim impresivnim specifikacijama. Renderi telefona ukazuju na to da će on na zadnjoj strani imati ogromni kružni modul u kojem će se naći tri senzora kamere. Ove tri kamere poredane su u obliku trokuta, dok je ispod njih LED blic. Jedan od senzora je periskopski telefoto objektiv. U izrezu se nalazi i natpis 100X, što znači da će telefon stići sa podrškom za 100x zoom.

Na desnoj bočnoj strani telefona nalaze se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja i tipka za kontrolu glasnoće.

Honor Magic 5

Telefon je otkriven u četiri boje – bijeloj, crnoj, rozoj i plavoj.

Izvršni direktor Honora, Zhao Ming, ranije je naveo da će Honor Magic 5 serija stići sa vrhunskim specifikacijama. Prema do sada nepotvrđenim informacijama, telefon će biti pogonjen trenutno najjačim čipom američkog Qualcomma – Snapdragonom 8 Gen 2.

Telefon će stići sa OLED ekranom dijagonale 6,8”, koji će imati podršku za PWM zatamnjenje. Očekivano, telefon će imati stopu osvježavanja ekrana od 120 Hz. Pored toga, navodi se da će Honor Magic 5 biti isporučen sa podrškom za 100 W brzo punjenje, kao i 50 W bežično punjenje.

IP68 certifikat također će biti jedna od karakteristika ovog telefona. Očekuje se da će biti isporučen sa Androidom 13.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox