Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Imamo novog kralja fotografije! – Ponovo promjena na listi

DXOMark ažurirao je svoju listu telefona s najboljim kamerama i ponovo je došlo do promjene na vrhu ove liste. Koji telefon trenutno ima najbolje kamere prema DXOMark-u?

Google Pixel 7 Pro nedavno je zauzeo prvo mjesto na DXOMark-ovoj listi telefona s najboljim kamerama. Zapravo, telefon je postigao isto bodova kao i Honor Magic 4 Ultimate, te je ovaj dvojac do danas dijelio prvo mjesto. Međutim, imamo novog kralja fotografije koji dolazi iz kompanije Huawei. Riječ je o Huawei Mate 50 Pro telefonu.

Gledajući prošlost i performanse kamera na Huaweijevim telefonima, ova promjena na vrhu liste nije nikakvo iznenađenje s obzirom na to da je Huawei već dugo vremena među vodećim kada su u pitanju kamere telefona. Međutim, kineska kompanija raskinula je saradnju sa Leicom-om, pa tako Mate 50 Pro nije stigao sa Leica optimizovanim kamerama. Ipak, čini se da Huawei nije uopšte osjetio taj nedostatak, s obzirom na performanse kamera ovog telefona.

Telefon je postigao 149 bodova na DXOMark testu kamera, što je 2 boda više od Google Pixel 7 Pro i Honor Magic 4 Ultimate telefona.

U rezimeu testa, DXOMark navodi da Mate 50 Pro ima „ugodnu“ reprodukciju boja, „prijatan“ bokeh efekat, „dobre“ detalje čak i pri velikom zumiranju, kao i efikasan autofokus. Pored toga, navode se odlični videozapisi, a kamera je pohvaljena i da ima širok dinamički raspon i u foto i u video režimu.

Kada je riječ o nedostacima, test je otkrio da Mate 50 Pro ima neke nedostatke u balansu bijele boje, a u nekim okolnostima njegova nova XMAGE AI obrada je bila nešto sporija u snimanju.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox