Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Imamo novog kralja fotografije! – Promjena na vrhu liste

Kompanija Honor jučer je predstavila Magic 5 Pro i Magic 5 flagship telefone. Pro verzija predstavljena je sa impresivnim sistemom kamera, a to sada dokazuju i rezultati DxOMark testiranja.

DxOMark testirao je kamere Honor Magic 5 Pro telefona, a rezultati su impresivni. Naime, ovaj telefon na DxOMark listi telefona s najboljim kamerama zauzeo je 1. mjesto.

U testu se navodi da je telefon pokazao izuzetne fotografije sa periskopskim senzorom, ultraširoki senzor je impresivan, a sve kamere telefona pokazale su odlične rezultate u uslovima slabijeg osvjetljenja. Fotografije snimljene kamerama ovog telefona, prema testu, odlikuju dobri detalji. Autofokus je brz, a vrlodobrim su se pokazale i portretne fotografije.

No, bilo je i nekih mana, kao što su povremeno neprirodni tonovi fotografija. Ograničen je dinamički raspon fotografije u odnosu na video, a uočena je i nestabilnost fokusa u bokeh modu.

Podsjećam, Honor je posebnu pažnju na predstavljanju Honor Magic 5 Pro telefona posvetio njegovim kamerama. Tako ovaj telefon na zadnjoj strani ima tri kamere. Glavni senzor je onaj od 50 MP sa otvorom blende f / 1.6. Ovo je ogromna nadogradnja u odnosu na prethodnika. Glavni senzor ima i podršku za OIS. Ultraširoki senzor je onaj od 50 MP sa vidnim poljem od 122 stepena i otvorom blende f / 2.0. Periskopski senzor je također promijenjen. Riječ je o Sony IMX858 senzoru od 50 MP. On nudi optičko povećanje od 3,5x i odnosi Ultra Fusion Compatutional Optics sistem koji nudi visokokvalitetni digitalni zum od 100x.

Sistem kamera dobija pomoć raznih senzora – 3D ToF senzora za fokusiranje, senzora treperanja i temperaturnog senzora. Tu su dodatno i napredne softverske funkcije.

Sve detalje o DxOMark testu kamera Magic 5 Pro telefona pročitajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Objava Imamo novog kralja fotografije! – Promjena na vrhu liste pojavila se prvi puta na Bajtbox.

Bajtbox