Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

INFOGRAFIKA: Microsoft i dalje ovisan o Server i Office proizvodima

Microsoftov drugi fiskalni kvartal u 2022. dokazao se kao najuspješniji otkako traje pandemija koronavirusa jer ukupno se uprihodilo 51,7 milijardi američkih dolara, a neto profit od listopada prošle godine do kraja siječnja ove godine iznosio je 18,8 milijardi dolara.

Tako nešto ponajprije se može zahvaliti sjajnim rezultatima u dijeli koji se tiče korporativnog IT i tradicionalnog softvera jer on čini 22 milijarde dolara u cijeloj ovoj priči. A ono što se pritom nudi podosta je poznato kad se razlomi na dijelove – Azure, Office 365 Commercial i LinkedIn.

Iako je posljednjih mjesec dana Microsoft u prvom planu zbog preuzimanja Activison Blizzarda za 69 milijardi dolara, gaming segment još uvijek nije dovoljno snažan za kompaniju. Ali, upravo ova akvizicija to bi trebal promijeniti. Radi se o 5,4 milijardi dolara prihoda, a za tako nešto treba zahvaliti ekskluzivnom naslovu Halo Infinite, kojeg je igralo 20 milijuna ljudi.

Konstantu drži Windows poslovanje s otprilike četiri milijarde dolara prihoda, a s dolaskom Windows 11 i to bi trebalo “poskočiti” kroz ovaj aktualni kvartal, zajedno s gaming segmentom zbog Acitivion Blizzarda.

Sve to omogućilo je Microsoftu da ostane druga najvrednija kompanija na svijetu s 2,1 bilijuna dolara vrijednosti. Ispred je samo Apple s 2,6 bilijuna dolara.

Centralna.ba