Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Investitori tuže Elona Muska zbog namjernog rušenja cijene kriptovalute?

Ulagači tvrde da je šef Tesle koristio Twitter, plaćene utjecajne osobe i svoje pojavljivanje na TV-u kako bi manipulirao cijenom kriptovalute.

Elon Musk optužen je za trgovanje povlaštenim informacijama u predloženoj kolektivnoj tužbi od strane investitora. Kažu da je izvršni direktor Tesle manipulirao kriptovalutom Dogecoin, što ih je koštalo milijarde dolara.

U podnesku u srijedu navečer saveznom sudu na Manhattanu, ulagači su rekli da je Musk koristio postove na Twitteru , plaćene online utjecajne osobe, svoje pojavljivanje 2021. u NBC-jevom showu Saturday Night Live i druge “reklamne trikove” kako bi profitabilno trgovao na njihov račun putem nekoliko Dogecoin novčanika koje on ili Tesla kontroliraju. .

Ulagači su rekli da to uključuje situaciju kada je Musk u travnju prodao oko 124 milijuna dolara Dogecoina nakon što je Twitterov logo plave ptice zamijenio Dogecoinovim logotipom shiba inu psa, što je dovelo do skoka cijene Dogecoina od 30%.

“Namjerna manipulacija tržištem i trgovanje povlaštenim informacijama” omogućili su Musku da prevari ulagače i promovira sebe i svoje tvrtke, stoji u podnesku.

Musk je kupio Twitter prošlog listopada. Također vodi SpaceX, proizvođača raketa i svemirskih letjelica, kao i proizvođača električnih automobila Tesla.

Alex Spiro, odvjetnik Muska i Tesle, odbio je komentirati u četvrtak. Odvjetnik investitora nije odmah odgovorio na zahtjeve za komentar.

Ulagači su optužili Muska, najbogatijeg čovjeka na svijetu , da je namjerno podigao cijenu Dogecoina za više od 36.000% tijekom dvije godine, a zatim je dopustio da se sruši.

Svoje najnovije optužbe uključili su u predloženu treću izmijenjenu tužbu, u parnici koja je započela prošlog lipnja.

Musk i Tesla su u ožujku tražili odbacivanje druge izmijenjene tužbe, nazvavši je “izmišljenim djelom fikcije”, a 26. svibnja rekli su da je još jedna izmjena neopravdana.

IZVOR

Bajtbox