Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

iPhone 14 Pro Max navodno stiže s manjom baterijom od prethodnika, ostali modeli s većom

Apple bi na jesen ove godine trebao predstaviti iPhone 14 seriju. Saznali smo da će ona uključivati četiri modela – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Ova serija trebala bi donijeti određena poboljšanja, a sada saznajemo da bi jedno od njih moglo biti i poboljšanje baterija.

Leaker ShrimpApplePro prenosi informaciju da će Apple ove godine donijeti nešto veće baterije na nekim iPhone 14 modelima. Tako on navodi da će obični iPhone 14 sa 6.1-inčnim ekranom biti napajan baterijom kapaciteta 3279 mAh, što je malo povećanje u odnosu na bateriju od 3240 mAh koja se nalazi u iPhoneu 13.

iPhone 14 Pro navodno će imati bateriju kapaciteta 3200 mAh, za razliku od one od 3095 mAh koja se nalazi na iPhoneu 13 Pro.

Ono što je zanimljivo jeste to da bi iPhone 14 Pro Max mogao stići s nešto manjom baterijom u odnosu na prethodnika. Naprijed pomenuti leaker navodi da će iPhone 14 Pro Max imati bateriju od 4323 mAh, za razliku od iPhonea 13 Pro Max koji ima bateriju od 4352 mAh. Naravno, radi se o mizernim razlikama, ali leaker navodi da bi iPhone 14 Pro Max, unatoč manjoj bateriji, trebao ponuditi oko 2 sata dužu autonomiju u odnosu na prethodnika.

I na kraju, informacije o potpuno novom modelu – iPhoneu 14 Max. Leaker prenosi da će ovaj telefon imati bateriju kapaciteta 4325 mAh. Ako se ove informacije ispostave tačnim, upravo ovaj model će imati najveću bateriju među iPhone 14 modelima.

Naravno, ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve, jer je ostalo još mnogo vremena do predstavljanja iPhone 14 serije.

Bajtbox