Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

iPhone 15 serija donosi novi dizajn?

Iako je Apple nedavno predstavio iPhone 14 seriju, o iPhone 15 seriji već se nekoliko sedmica pojavljuju informacije. Sada ih imamo još, a tiču se njenog dizajna.

Apple je prema dosadašnjim izvještajima zabilježio ogromnu popularnost iPhone 14 Pro modela, dok to nije slučaj sa običnim iPhone 14 modelima. Čini se da američka kompanija ima u planu sljedeće godine čitavu iPhone 15 seriju redizajnirati.

Najnoviji izvještaj koji se tiče iPhone 15 serije prenosi da će svi modeli imati kućište napravljeno od titanijuma, dok će poklopac imati zaobljene ivice. Prednja strana vjerovatno će ostati ravna, nalik na iPhone 5C. Stoga, očekuje se glatkiji prelaz između bočnog okvira telefona i poklopca.

Apple već neko vrijeme nije promijenio izgled iPhonea. Tu, prije svega, mislimo na zadnju stranu, koja je godinama gotovo identična, a naročito se to odnosi na dizajn izreza za kamere.

Dosadašnje glasine ukazuju na to da će iPhone 15 Pro modeli sljedeće godine stići s još ekskluzivnijim karakteristikama u odnosu na obične iPhone 15 modele i očito je da Apple želi potaknuti što više kupaca da kupuju Pro modele.

Sigurno da će jedna od većih promjena na iPhone 15 modelima sljedeće godine biti USB-C priključak za sinhronizaciju i punjenje, koji bi konačno trebali biti implementirani na iPhone. Nedavno je u intervju za The Wall Street Journal, Appleov voditelj marketinga Greg Joswiak naveo je da će kompanija zamijeniti svoj Lighting port USB-C portom, čak iako iz Cupertina nisu zadovoljni tom promjenom. Iz Applea su naveli da će Evropljani diktirati vrijeme promjene, ali vjerovatno je da će se to desiti sljedeće godine.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox