Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Istraživanje: Microsoftov Defender ozbiljno guši vaše računalo!

Tvrtka za procjenu zaštite od zlonamjernog softvera AV-TEST objavila je svoje novo izvješće prije nekoliko dana. Tvrtka analizira performanse nekoliko anti-malware rješenja u uglavnom tri kategorije, Zaštita, Performanse i Upotrebljivost. Zaštita mjeri sposobnost otkrivanja zlonamjernih uzoraka, Performanse mjere korištenje resursa sustava, a Upotrebljivost testira lažne alarme. U svakoj kategoriji natjecatelji se ocjenjuju sa maximalno 6 bodova.

Microsoft Defender pokazao se kao odličan u Zaštiti i Upotrebljivosti, ali je bio najlošiji u skupini kada su u pitanju Performanse. Dobio je 6 bodova u dvije prethodne kategorije, ali samo 5 bodova u potonjoj.

Istraživanje kaže:

Među proizvodima koji ne zahtijevaju gotovo nikakve sistemske resurse za rad su Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, K7 Computing, Kaspersky, Malwarebytes, PC Matic, Protected.net i Trend Micro. Svi su osvojili 6 bodova.

Neznatno, ali mjerljivo, opterećenje sustava u testu su stvorili paketi AhnLab, AVG, ESET, F-Secure, McAfee, Microworld i Norton. Zaslužili su blagi gubitak bodova, završivši s još uvijek dobrim rezultatom od 5,5 od 6 bodova.

Najveće opterećenje sustava u testu generirao je Windows Defender Antivirus za potrošače. Kako je opterećenje sustava znatno veće nego kod ostalih proizvoda, Defender je izgubio cijeli bod, pa je tako završio na 5 od 6 bodova.

LINK

Još jedan proizvod koji je u jednoj kategoriji pokazao prilično loše rezultate je PC Matic. Antivirus je dobio samo 3 boda od 6 u Upotrebljivosti jer AV-TEST kaže da je bilo “preko 20 lažno pozitivnih i blokiranih aplikacija”.

Baš kao i druge antivirusne aplikacije trećih strana, Windows Defender je Microsoftov antivirusni softver ugrađen u Windows operativni sustav.

Microsoft Windows Defender opremljen je raznim sigurnosnim značajkama u “real timeu” koje nadziru nekoliko aspekata sustava Windows radi promjena koje su možda uzrokovane zaraženim softverom.

Do sada je Microsoft često bio kritiziran da uvijek kasni s drugim bitnim paketima dostupnim u većini softvera.

Međutim, Windows Defender je na istoj razini s gotovo svim antivirusnim programima trećih strana koji su dostupni na tržištu.

IZVOR

Bajtbox