Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Iz vedra neba – Samsung sljedeće godine ukida jednog člana Galaxy S serije?!

Samsungova Galaxy S serija već par godina sastoji se od tri modela. To su obični model, Plus i Ultra model. No, hoće li se to sljedeće godine promijeniti i kakvi su planovi Samsunga?

Do sada je obični Galaxy S model obično važio kao kompaktni član, Plus verzija bila je većih dimenzija sa gotovo istim specifikacijama, dok je Ultra model bio totalno druga dimenzija, u svakom smislu, odnosu na ostala dva.

Međutim, prema najnovijim informacijama koje stižu od strane The Elec-a, Samsung planira da ukine Plus verziju Galaxy S24 serije – Samsung Galaxy S24 Plus. To bi značilo da će biti predstavljeni samo Galaxy S24 i Galaxy S24 Ultra u okviru Galaxy S24 serije sljedeće godine.

The Elec prenosi da su u radu samo projekti “DM1” (Samsung Galaxy S24) i “DM3” (Samsung Galaxy S24 Ultra), dok nedostaje projekat “DM2”, koji bi zapravo trebao biti Samsung Galaxy S24 Plus.

Pomenuti portal, pozivajući se na podatke Gfk-a, navodi da je Samsung prošle godine prodao samo 5,5 miliona primjeraka Galaxy S22 Plus modela, što je oko 17% ukupnih isporuka Galaxy S22 serije. Obični i Ultra model činili su 38%, odnosno 45% isporuka u 2022. godini.

Samsung također razmatra i smanjenje broja uređaja niže klase. Tako bi navodno južnokorejska kompanija mogla ukinuti A2x seriju, dok će serija Galaxy A1x ostati, baš kao i mid-range serije A3x i A5x. Još prije nekog vremena pojavila se informacija da Samsung ukida i Galaxy A7x seriju. Tako navodno ove godine neće stići Samsung Galaxy A74 i čini se da će to zaista biti tako, s obzirom na to da do sada nije bilo nikakavih detalja o ovom telefonu, kao što su renderi, specifikacije itd.

Na kraju napominjemo da ove informacije ipak moramo uzeti s određenom dozom rezerve jer je ostalo mnogo vremena do predstavljanja Galaxy S24 serije.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox