Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Iznenađenje ili ne? – P60 Pro stiže s pilulom na ekranu?

Huawei je jučer objavio da će 23.03.2023. godine predstaviti P60 seriju. U danima prije predstavljanja očekujemo više detalja o modelima iz ove serije, a jedan takav odnosi se na dizajn P60 Pro telefona. Vraća li Huawei pilulu na ekran?

Huawei je P40 seriju predstavio 2020. godine, a modeli iz ove serije na prednjoj strani imaju pilulu sa dvije kamere. Ova pilula se nalazi u gornjem lijevom uglu ekrana. Izgleda da bi Huawei pilulu mogao vratiti na P60 modele, ali ona bi se mogla pozicionirati centralno, sličnoj onoj koja se nalazi na iPhone 14 Pro modelima.

Prenosi se da će ova pilula nuditi opcije koje nudi i Apple-ov Dynamic Island. Sve ove detalje saznajemo na osnovu sheme dizajna navodno Huawei P60 Pro telefona.

Ista shema otkriva da će telefon na zadnjoj strani imati poprilično veliki pravougaoni izrez u kojem će se naći tri senzora kamere. Navodno će glavni senzor biti Sony IMX888 senzor od 50 MP, a pridružit će mu se i ultraširoki 50 MP SonyIMX858 senzor i 64 MP OV64B telefoto senzor. U ovom izrezu naći će se i 3D ToF senzor.

U proteklim danima imali smo priliku vidjeti neke fotografije snimljene upravo Huawei P60 Pro telefonom, a jednu od njih podijelio je i CEO Huaweija, Richard Yu.

Shema otkriva da će telefon biti širok 74 mm, dug 176,6 mm i debeo 7,6 mm (bez izbočine kamere).

S obzirom na to da je do predstavljanja P60 serije ostalo još 9 dana, očekivati je da do tada saznamo još neke detalje o ovim telefonima.

IZVOR/SOURCE

Objava Iznenađenje ili ne? – P60 Pro stiže s pilulom na ekranu? pojavila se prvi puta na Bajtbox.

Bajtbox