Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Jeftina narukvica – Predstavljen Honor Band 7

Honor je jučer u Kini predstavio nekoliko novih uređaja. Svakako da je zvijezda predstavljanja bio Honor 80 GT pametni telefon. Međutim, tu su još neki zanimljivi uređaji, među kojima je i Honor Band 7. Pametna narukvica stiže kao nasljednik Honora Band 6 i ne donosi neke velike nadogradnje. Sve detalje o Honoru Band 7 donosimo u nastavku članka…

Prije svega, Honor Band 7 stiže sa sličnim dizajnom kojega ima i prethodnik. Tako narukvica ima pravougaoni ekran. Narukvica dolazi s metalnim kućištem visokog sjaja.

Kada je riječ o samom ekranu, radi se o AMOLED ekranu dijagonale 1,47” sa 2,5D zakrivljenim staklom.

Narukvica posjeduje niz funkcija koje su karakteristične za uređaj ove vrste. Tako ona podržava praćenje nivoa kisika u krvi u svim vremenskim uslovima, praćenje otkucaja srca, kao i praćenje sna.

Honor Band 6 posjeduje više od 96 sportskih načina za praćenje različitih sportskih aktivnosti na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Iz Honora nisu naveli koji kapacitet baterije posjeduje ova narukvica, ali iz kineske kompanije su naveli da će baterija izdržati do 14 dana uobičajne upotrebe i 10 dana ako ga korisnik intenzivno koristi.

Narukvica stiže sa Bluetooth 5.2 podrškom, podrškom za plaćanje, daljinsko upravljanje kamerom i kontrolom reprodukcije muzike.

Dostupan je u tri boje – rozoj, plavoj i crnoj. Cijena Honor Band 7 pametne narukvice u Kini je 249 CNY, što je oko 35 dolara. U Kini će u promo periodu koštati 199 CNY. Nisu poznati detalji o međunarodnoj dostupnosti, ali sasvim je moguće da Honor Band 7 sljedeće godine stigne i na globalno tržište.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox