Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Još 3 Xiaomi uređaja odsječena od budućih nadogradnji!

Xiaomi u posljednje vrijeme redovno dodaje nove uređaje na popis onih koji su odsječeni od budućih nadogradnji. Na ovoj listi se nalazi oko 80 uređaja. Sada je ona proširena za još tri pametna telefona ove kineske kompanije.

Xiaomi je danas ažurirao listu EOS, koja obuhvaća uređaje koji su odsječeni od budućih nadogradnji. Ta lista sada obuhvaća još dva Xiaomi telefona i jedan Redmi telefon. Dva Xiaomijeva uređaja su flagshipi – Xiaomi Mi 8 i Xiaomi Mi 9, dok je od Redmi telefona, od budućih nadogradnji odsječen jeftini Redmi 7A.

Ova tri pametna telefona završila su svoj put kada su u pitanju softverske nadogradnje i posljednja nadogradnja za njih bila je 25.08.2022. godine.

Redmi 7A i Xiaomi Mi 8 predstavljeni su još 2018. godine, dok je Xiaomi Mi 9 predstavljen godinu dana kasnije. Korisnici ova tri pametna telefona posljednju značajnu MIUI nadogradnju dobili su kada su nadograđeni na MIUI 12.5, dok su ostali uskraćeni za MIUI 13.

Za Redmi 7A i Xiaomi Mi 8 ovakav rasplet situacije nije neočekivan, ali to se ne bi moglo reći za Xiaomi Mi 9. Sigurno je da su korisnici ovog telefona očekivali da će bar još neko vrijeme primati sigurnosne nadogradnje, s obzirom na to da se radi o uređaju visoke klase, koji nije toliko star. Mi 9 je zapravo predstavljen je početkom 2019. godine, ali uzeći u obzir konkurenciju, u prvom redu Samsung, to i nije tako dug period. Dakle, Xiaomi je podršku za ovaj telefon pružao nešto više od tri godine, što nije baš očekivano. Primjera radi, Mi 8 i Mi 9 u isto vrijeme su odsječeni od nadogradnji, a Mi 8 je godinu dana stariji telefon.

Kompletnu listu Xiaomi i Redmi uređaja koji su odsječeni od budućih nadogradnji pogledajte OVDJE.

Bajtbox