Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Još dva Xiaomi premium telefona počela primati MIUI 14 izvan Kine

Iako to radi poprilično sporo u odnosu na najvećeg konkurenta, Xiaomi ipak kako-tako nadograđuje svoje telefone na najnoviji MIUI 14, baziran na Androidu 13. Jučer su još dva Xiaomijeva flagship telefona počela primati ovu nadogradnju na globalnom tržištu.

Globalni Xiaomi Mi 11 i Mi 11 Ultra počeli su napokon primati MIUI 14 nadogradnju. Trenutno samo ova verzija oba telefona prima nadogradnju, dok to nije slučaj sa evropskim i indijskim verzijama.

Nadogradnja za Mi 11 dolazi s brojem firmvera V14.0.1.0.TKBMIXM, dok za Mi 11 Ultra stiže s brojem firmvera V14.0.1.0.TKAMIMX. Obje nadogradnje sa sobom donose i sigurnosne nadogradnje za drugi mjesec 2023. godine.

Ažuriranje je dostupno samo Mi Pilot testerima, te ako se ispostavi da nadogradnja ne bude sa sobom donijela velike probleme, uskoro će korisnicima početi stizati u vidu “Stable Beta” nadogradnje. Svi korisnici globalne verzije ova dva telefona trebali bi u roku od otprilike mjesec dana dobiti pomenutu nadogradnju.

U svakom slučaju, ako posjedujete Mi 11 ili Mi 11 Ultra, odlaskom u Postavke, a zatim i Ažuriranje softvera, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna.

Oba ova telefona predstavljena su sa Androidom 11 i do sada su dobili jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 12 i Xiaomijev MIUI 13. Sada primaju i drugu veliku Android nadogradnju, a očekuje se da će oba sljedeće godine dobiti i Android 14, što bi trebala biti njihova posljednja velika nadogradnja.

Xiaomi je na predstavljanju Xiaomi 13 serije objavio listu telefona koji će uskoro dobiti MIUI 14 van Kine, a upravo na njemu se nalaze Xiaomi Mi 11 i Mi 11 Ultra.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox