Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Još tri Xiaomijeva telefona počela primati Android 12/MIUI 13

Iako je poprilično zakasnio u odnosu na glavnog konkurenta (Samsung), Xiaomi je ipak popriličan broj svojih telefona nadogradio na najnoviji Android 12 i svoj MIUI 13. Sada nadogradnju primaju još tri Xiaomijeva uređaja, tačnije Redmijevi Note modeli.

Android 12 i MIUI 13 tako primaju korisnici nedavno predstavljene Redmi Note 11T serije – Redmi Note 11T Pro i Redmi Note 11T Pro+. Ova su dva telefona trenutno dostupna samo u Kini, ali nagađa se da će oni stići i globalno, ali pod drugim brendom. Telefoni sada primaju Android 12 nadogradnju i MIUI 13.

Android 12 i MIUI 13 nadogradnja za Redmi Note 11T Pro i Redmi Note 11T Pro+ stiže s brojem verzije V13.0.7.0.SLONCNXM i veličine je 5.2 GB.

Pored ova dva telefona, Android 12 i MIUI 13 prima još jedan član Redmijeve mid-range Note serije. To je Redmi Note 9. Ovaj je telefon, za razliku od naprijed navedena dva, dostupan i globalno. Međutim, nadogradnju trenutno prima u Kini, ali očekivati je da ona uskoro bude dostupna i na globalnom tržištu. Ova nadogradnja za Redmi Note 9 dolazi s brojem verzije V13.0.1.0.SJOCNXM.

Redmi Note 9 isporučen je sa Androidom 10 i telefon je već dobio jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 11. Android 12 nadogradnja mu je druga velika, a ujedno bi ona trebala biti i posljednja velika Android nadogradnja za ovaj telefon.

Telefoni bi ovom nadogradnjom trebali nove dinamične widgete, kao što su podsjetnik za konzumaciju vode, widgeti za odbrojavanje, mini-igre itd. U najavi Xiaomi je naveo da će aplikacije trećih strana biti tečnije za 15-25%. Također, MIUI 13 donijet će i nove pozadine.

Bajtbox