Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Korisnici iPhonea 14 Pro prijavljuju čudan problem

Apple je na jesen prošle godine predstavio iPhone 14 seriju. Telefoni iz ove serije imali su određenih problema nedugo nakon predstavljanja. Sada sve veći broj korisnika jednog modela iz ove serije prijavljuje čudan problem.

Sve veći broj korisnika iPhonea 14 Pro prijavljuje čudan problem sa ekranom prilikom uključivanja ili otključavanja svojih uređaja.

Oni navode da se na ekranu pojavljuju zelene i žute vodoravne linije koje nestaju vrlo brzo. Ono što je bitno jeste da nema dugoročne posljedice, te da sam uređaj funkcioniše bez problema.

Apple je priznao ovaj problem i obećao da će uskoro objaviti ažuriranje softvera koje će ga riješiti. Moguće je da rješenje ovog problema stigne sa manjom zakrpom ili uz iOS 16.3, kojega Apple trenutno testira, zajedno sa članovima javnog beta programa.

Apple-ov odgovor ipak nije služben, već je uočen u internim dopisima između ljudi u kompaniji koji su upoznati s ovom problemom. Problem je prvi put prijavljen prošlog mjeseca, tako da će Apple poprilično brzo odreagovati.

Nedugo nakon predstavljanja, korisnici iPhonea 14, iPhonea 14 Plus, iPhonea 14 Pro i iPhonea 14 Pro Max, dakle korisnici svih ovogodišnjih iPhone 14 modela, izvještavali su da se na njihovom telefonu pojavljuje poruka “SIM nije podržan”. Nakon toga, ekran se na kratko zamrzavao. Baš kao što je slučaj i sa ovim problemom sa ekranom, Apple je nedugo nakon toga službeno priznao da iPhone 14 modeli zaista imaju ovaj problem. iPhone 14 Pro modeli imali su probleme i s kamerom, kao i sa funkcionisanjem Dynamic Island funkcije, dok su neki u Sjedinjenim Američkim Državama naveli da imaju vrlo slab 5G signal i druge probleme koji se odnose na mrežu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox