Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Lijepe vijesti za korisnike Samsung Galaxy S21 FE telefona

Samsung je prije par dana objavio listu uređaja koji će do proljeća sljedeće godine dobiti nadogradnju na najnoviji One UI 5.0. Iznenađujuće, na toj listi se nije našao Samsung Galaxy S21 FE, ali i to je ispravljeno. Sada stižu lijepe vijesti za korisnike ovog telefona.

Samsung Galaxy S21 FE predstavljen je kao nasljednik iznimno popularnog Samsung Galaxy S20 FE telefona. Iako nije zabilježio toliku popularnost kao prethodnik, Galaxy S21 FE je ipak privukao solidan broj kupaca. Oni dobivaju sada lijepe vijesti, jer će Samsung uskoro i na ovaj telefon početi slati One UI 5.0/Android 13 nadogradnju.

Prema najnovijim informacija Samsung već testira One UI 5.0 za ovaj pametni telefon, a tragovi ove nadogradnje dostupni su i na nekim Samsungovim serverima, te je očigledno da je Samsung zaboravio ovaj telefon staviti na listu.

S obzirom na Samsungovu politiku softverskih nadogradnji, ovaj će telefon dobiti četiri velike Android nadogradnje. Kako će za Galaxy S21 FE ovo biti prva takva nadogradnja, u budućnosti će on dobiti još tri velike Android nadogradnje.

Na gore pomenutoj listi nalaze se odgovarajući Galaxy S i Z uređaji i oni će do kraja ove godine dobiti One UI 5.0, ali tu je i znatan broj uređaja iz Samsungove Galaxy A mid-range serije. Nadogradnja će na uređaje niže klase i Samsungove Galaxy Tab tablete stići u prva dva mjeseca 2023. godine. Cjelokupnu listu pogledajte OVDJE.

Podsjećamo da je nadogradnju na One UI 5.0, odnosno Android 13, već počela primati Samsung Galaxy S22 serije i to prošle sedmice. Nadogradnja se za ove telefone globalno širi svakim danom.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox