Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Microsoft ostaje bez voditelja Halo franšize

Iako je bilo uzbuđenja oko izlaska Halo Infinitea, igrači su u početku pozitivno ocijenili kampanju i multiplayer koji je privukao dobar broj igrača. Međutim, s vremenom se pokazalo da Halo Infinite ipak ne doseže razinu kvalitete svojih prethodnika, a posebno onih koje je stvorio Bungie.

U ovom trenutku, 343 Industries prolazi kroz krizu u vođenju i kreativnosti s odlaskom mnogih veterana, dok Microsoft razmatra mogućnost velikih promjena u upravljanju Halo franšizom. U studiju koji je preuzeo razvoj igre, intenzivno se radi na restrukturiranju, a također se razmatra i opcija outsourcinga nekim drugim razvojnim studijima, barem djelomično.

Nakon što je preuzeo kontrolu nad razvojem igre Halo: Infinite 2020. godine, kreativni direktor Joe Staten nedavno je napustio studio. Prema izvještaju portala Windows Central, Halo sada nema direktora franšize. Frank O’Connor, veterana serijala Halo koji se pridružio tvrtki Bungie prije 20 godina za vrijeme razvoja igre Halo 2, ostao je s tvrtkom Microsoft nakon razlaza Bungieja s Microsoftom, ali i on je sada otišao.

Kažu da u 343 Industriesu trenutno ne rade na single player projektu za Halo. Navodno postoje prijedlozi u Unreal Engineu 5, što bi moglo značiti da će napustiti svoj in-house Slipspace engine. Microsoft bi mogao otkriti svoje planove za budućnost franšize na velikoj prezentaciji novih igara u lipnju.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox