Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Microsoft priznao: Fali nam resursa!

Microsoft sada dopušta svakome da isproba njihov Bing Chat chatbot bez liste čekanja . Naravno, to znači da se puno ljudi sada prijavljuje i koristi uslugu po prvi put. Međutim, neki korisnici Bing Chata sada kažu da su odgovori sve sporiji.

U Twitter razmjeni s korisnikom koji je izjavio da želi vidjeti brže vrijeme odgovora, dodajući “ponekad moram čekati toliko dugo da je to smiješno”. Microsoftov Mikhail Parakhin, voditelj odjela za oglašavanje i web usluge, odgovorio je isprikom, rekavši da “upotreba raste, ne dodajemo novi hardver dovoljno brzo.” Ipak, dodao je da će se sadašnja situacija popraviti.

Ova situacija jedna je od najvećih prepreka generativnoj umjetnoj inteligenciji, budući da ove usluge trebaju sve više i više specijaliziranih GPU-ova u podatkovnim poslužiteljima. Vodeći proizvođač ovih čipova trenutno je NVIDIA. Međutim, nepotvrđena izvješća tvrde da se AMD i Microsoft udružuju u razvoju novih AI čipova koji bi mogli ukloniti dio ovisnosti o korištenju NVIDIA-e.

Parakhin je također odvojio vrijeme ovog vikenda da odgovori na još neka pitanja o Bing Chatu od drugih drugih korisnika Twittera. Rekao je jednom korisniku da dugo očekivana Bing značajka povijesti chata dolazi za “par dana”. Također je rekao trećem korisniku da se raspravlja o više omjera slike u Bing Image Creatoru, ali da se to možda neće dogoditi “odmah”. Na kraju, rekao je jednom od twitteraša da se nada da će Bing Chat u jednom trenutku podržavati Code Interpreter, ali je dodao: “To treba učiniti sigurno – nije trivijalan zadatak.”

Ove informacije nisu ništa neočekivano, štoviše, brojni leakeri su upozoravali kako su u Microsoftu zapravo znali da će se ovo dogoditi, ali si nisu mogli dopustiti da ne budu brži od Googlea u ovom segmentu.

IZVOR


Bajtbox