Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Microsoft stavlja točku na Internet Explorer

Microsoft je od jučer ukinuo podršku za Internet Explorer 11. Ovaj korak ne predstavlja iznenađenje, jer je Microsoft još u svibnju prošle godine objavio da će Internet Explorer 11 biti uklonjen iz određenih verzija operativnog sustava Windows 10. Promjene se ne odnose na Windows 11, jer u sustavu Windows 11, IE uopće nije bio uključen. No, ne treba plakati, Kako tvrdi Sean Lyndersay, menadžer programa Microsoft Edge:

“Budućnost Internet Explorera na Windows 10 leži u Microsoft Edgeu. Ne samo da je Microsoft Edge brže, sigurnije i modernije iskustvo pretraživanja od Internet Explorera, već se bavi i ključnim problemom – kompatibilnošću za starije, zastarjele web stranice i aplikacije. Internet Explorer način (IE mode) je ugrađen u Microsoft Edge, omogućavajući vam da vidite starije web stranice i aplikacije temeljene na Internet Exploreru.

internet-explorer-to-edge-featured

S obzirom na to da je Microsoft Edge sposoban da preuzme ovu, kao i druge odgovornosti, Internet Explorer 11, program za desktop računala će biti ugašen i postupno će biti povučen iz podrške za određene verzije operativnog sustava Windows 10 od 15. lipnja 2022. godine.”

Internet Explorer je internetski preglednik star skoro tri desetljeća. Lansiran je 1995. kao dio operativnog sustava Windows 95, a najpopularniji je bio prije gotovo dva desetljeća, točnije 2003. godine, kada je imao čak 95% udjela na tržištu. No, dolaskom konkurencije korisnička baza je opala.

Piše: Marijan Živković

Centralna.ba