Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Motorolin flagship – Ovo su ključne specifikacije Moto X40

Prije par dana prenijeli smo informaciju da bi kompanija Motorola mogla biti prva koja će predstaviti pametni telefon sa još nepredstavljenim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipom. Već par dana generalni direktor odjela za telefone Lenovo Grupe, Chen Jin, spominje nadolazeći flagship telefon iz ove kompanije, a najnoviji izvještaj otkriva ključne specifikacije ovog telefona.

Pametni telefon s brojem modela XT2031-5 (Moto X40) dobio je neke značajne certifikate u Kini posljednjih dana. Nakon što je dobio 3C certifikat, ovaj telefon certifikovan je i od strane TENAA-e, koja je otkrila najvažnije detalje o ovom telefonu.

Tako TENAA otkriva da će Moto X40 biti opremljen OLED ekranom dijagonale 6,67“. Ekran će stići sa Full HD+ podrškom s rezolucijom od 1080 x 2400 piksela. Ispod ekrana će se naći skener otiska prsta, a ranije izvještaji sugerišu da će ekran stići s podrškom za stopu osvježavanja od čak 165 Hz, što bi bilo značajno ispred konkurencije.

I TENAA-a je otkrila da će telefon biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipom, koji će stići uparen sa 8 GB, 12 GB i 18 GB LPDDR5x RAM memorije, odnosno 128 GB, 256 GB i 512 GB prostora za unutrašnju pohranu.

3C je nedavno otkrio da će telefon imati bateriju kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 68 W.

Na zadnjoj strani telefon će imati tri kamere u kombinaciji 50 MP + 50 MP + 12 MP. Naprijed će se naći selfie kamera sa senzorom od 60 MP. Očekuje se da će ovaj telefon globalno stići pod nazivom Moto Edge 40 Pro, ali tek na proljeće sljedeće godine.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox