Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Na jednom od najvećih tržišta – iPhone 13 najprodavaniji telefon krajem prošle godine

Kompanija Apple na jesen prošle godine predstavila je iPhone 14 seriju. Međutim, to ne znači da je ponuda starijih modela opala, već baš suprotno. Tako je iPhone 13 postao najprodavaniji telefon u posljednjem kvartalu prošle godine na jednom od najvećih svjetskih tržišta.

Indijsko tržište pametnih telefona jedno je od najvećih i svakako da kompanije veliku pažnju pridaju indijskim kupcima.

Sada stiže vijest da je Apple-ov iPhone 13 iz 2021. godine bio najprodavaniji pametni telefon u četvrtom kvartalu 2022. godine.

Ova vijest stiže od strane Counterpoint Researcha. U posljednjem kvartalu prošle godine indijsko tržište obilovalo je rasprodajama na raznim festivalima kao što su Dussera i Diwali, koji su bili u centru pažnje. Glavne online prodavnice poput Amazona, Flipkarta, Croma i drugih nudile su velike popuste tokom ovog perioda.

Nakon iPhonea 13, lista najprodavanijih pametnih telefona u Indiji tokom četvrtog kvartala 2022. godine uključuje Realme C11, Oppo A54, Samsung Galaxy M12, Redmi Note 10S i Redmi 9A.

iPhone 13 se prodavao u Indiji na Flipkartu i Cromu za cijenu od oko 50.000 INR, što je oko 610 američkih dolara. Međutim, svi gore naprijed navedeni telefoni drugih kompanija prodavali su se po cijeni od 15.000 INR, što je oko 170 EUR.

Apple će na jesen ove godine predstaviti iPhone 15 seriju. Najnovije informacije ukazuju na to da će kompanija iPhone 15 i iPhone 15 Plus isporučiti 48 MP glavnim senzorom kamere. Tako će se zapravo obični iPhone 15 modeli vjerovatno izjednačiti sa Pro modelima. Međutim, telefoto objektiv ostat će ekskluzivan za Pro modele, kao i LiDAR senzor.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox