Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Nadolazeći Redmi Note 12 model na fotografiji uživo!

Već neko vrijeme kruže informacije o novom članu Redmi Note 12 serije – Redmi Note 12 4G. Ovaj pametni telefon sada se pojavio na renderima i fotografiji uživo.

Leaker Sudhunshu Ambhore na svom Twitter profilu objavio je fotografije koje nam otkrivaju dizajn Redmi Note 12 4G telefona.

Tako na njima primjećujemo da će telefon pratiti isti jezik dizajna kao i već predstavljeni Redmi Note 12 modeli. Na zadnjoj strani telefon ima pravougaoni izrez s tri senzora kamere. Glavni senzor bit će onaj od 50 MP. Pridružit će mu se ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP. U izrezu se nalazi i LED blic.

Fotografija uživo otkriva da telefon ima ravan ekran sa rupicom pri vrhu, unutar koje se nalazi prednja kamera.

Ova fotografija otkriva i to da će telefon biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 685 čipom. Ovaj čip još nije predstavljen, ali navodi se da se radi o overclockanoj verziji Snapdragona 680. On će navodno stići u kombinaciji sa LPDDR4x RAM memorijom i UFS 2.2 unutrašnjom pohranom.

Ranije glasine ukazuju na to da će telefon imati AMOLED ekran dijagonale 6,67“, FHD+ rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Pri vrhu ekrana naći će se rupica s prednjom kamerom od 13 MP.

Ispod poklopca će telefon biti opremljen 5000 mAh baterijom s podrškom za brzo punjenje od 33 W.

Iz kutije će se Redmi Note 12 4G isporučiti sa Androidom 13, preko kojeg će biti Xiaomijev MIUI 14.

Kada je riječ o cijeni, navodno će ovaj telefon na Starom kontinentu koštati 279 EUR.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox