Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Najbolji Xiaomi telefon – Poznat mogući datum predstavljanja Xiaomi 12 Ultra

Već se neko vrijeme priča o najskupljem članu Xiaomi 12 serije – Xiaomiju 12 Ultra. Dosadašnje glasine ukazivale su na to da će telefon biti predstavljen u sedmom mjesecu ove godine, ali nije bilo konkretnog datuma. Međutim, sada najnoviji izvještaj otkriva i taj detalj.

Prema najnovijem izvještaju Tech Goinga, koji se tiče Xiaomija 12 Ultra, navodi se da će ovaj telefon službeno biti predstavljen početkom sljedećeg mjeseca, tačnije 05.07.2022. godine. Navodno će Xiaomi s promocijama i teaserima početi sedmicu dana ranije, 28.06.2022. godine. Xiaomi se još nije službeno oglasio, ali ako je ovaj datum predstavljanja tačan, već za 3-4 dana možemo očekivati da se kineska kompanija oglasi povodom datuma predstavljanja Xiaomija 12 Ultra.

Što se tiče specifikacija ovog telefona, malo toga je ostalo nepoznato. Tako se prenosi da će Xiaomi 12 Ultra biti isporučen s novim Snapdragon 8+ Gen 1 procesorom, koji će biti uparen sa 8/12 GB LPDDR5 RAM memorije i 256/512 GB UFS 3.1 unutrašnje memorije. Telefon bi na zadnjoj strani trebao imati glavni senzor kamere od 50 MP, 5x telefoto senzor od 48 MP i ultraširoki senzor od 48 MP. Ono što je posebno zanimljivo glede kamera jeste to što je Xiaomi nedavno sklopio partnerstvo sa Leicom, što znači da će kamere telefona biti optimizovane od strane ove poznate njemačke kompanije.

Xiaomi 12 Ultra navodno će imati LTPO AMOLED ekran dijagonale 6,7“ QHD+ rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Pri vrhu ekrana, sudeći po renderima, naći će se rupica s prednjom kamerom od 20 MP. a autonomiju telefona navodno će biti zadužena baterija kapaciteta 4800 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W i bežično punjenje od 50 W.

Bajtbox