Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Najbolji Xiaomijev telefon ove godine – Osvanuli novi detalji o Xiaomi 13 Ultra telefonu

Xiaomi je prošlog mjeseca u Kini predstavio Xiaomi 13 seriju, čije globalno predstavljanje se očekuje uskoro. Kao i prethodnih godina, kineska kompanija uz obični i Pro model iz flagship linije nije predstavila Ultra model. On će stići naknadno, a sada o njemu saznajemo više detalja.

Najbolji Xiaomijev pametni telefon ove godine trebao bi biti Xiaomi 13 Ultra, ili Xiaomi 13S Ultra. On bi mogao biti predstavljen u četvrtom mjesecu ove godine, a danas je osvanuo u IMEI bazi podataka.

Iako nije naveden tačan naziv telefona, nagađa se da se upravo radi o Xiaomi 13 Ultra telefonu. Telefon dolazi s brojevima modela 23045FPNDG (Globalna verzija) i 2304PFN6DC (Kina). Ima kodni naziv Ištar, a radi se o mezopotamskoj boginji ljubavi, rata i plodnosti.

MIUI kodna baza pokazuje da će telefon biti isporučen sa MIUI 14, zasnovanim na Androidu 13. Također, otkriveno je i to da će telefon biti pogonjen Qualcomm Snapdraogn 8 Gen 2 čiom.

Nažalost, to su trenutno jedine informacije koje znamo o Xiaomi 13 Ultra telefona.

Početkom godine pojavile su se informacije da će Xiaomi na MWC 2023 predstaviti trećeg člana Xiaomi 13 serije, a upravo se radi o Xiaomi 13 Ultra telefonu. MWC 2023 bit će održan u Barceloni od 27.02.2023. godine do 02.03.2023. godine.

Tada je portal 91mobiles naveo da će glavna karakteristika ovog telefona biti Leica optimizovane kamere baš kao i kod ostalih članova Xiaomi 13 serije.

Pomenuti prenio je da bi telefon trebao stići sa poboljšanim 1-inčnim glavnim senzorom kamere.

Očekivati je da u narednim danima i sedmicama saznamo više informacija o ovom telefonu.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox