Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Najnovije glasine: Astronomske cijene iPhone 15 modela

Koliko ste spremni platiti za najbolji iPhone?

Ako je jedna stvar postala jasna u našem izvješćivanju o bezbrojnim glasinama o iPhoneu 15 , to je da Appleovi sljedeći iPhonei Pro – postaju još više Pro.

Značajke kao što su periskopske kamere , supertanki okviri zaslona i vrhunski čipseti reklamirani su kao da će stići na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Ultra , a najnoviji obavještajni podaci sugeriraju da će oba telefona dodatno povećati ​​cijene te produbiti “generacijski jaz” između ovogodišnjih i prošlogodišnjih modela.

Prema izvoru Weiba i iskusnog Appleovog analitičara Jeffa Pua, Apple će povisiti cijenu iPhonea 15 Pro kako bi povećao privlačnost jeftinijeg iPhonea 15, čiji se prethodnik nije prodavao kako se očekivalo.

S obzirom da iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modeli u SAD-u koštaju 999 USD odnosno 1099 USD, vjerojatno bismo mogli očekivati da iPhone 15 Pro kreće od 1099 USD , s iPhone 15 Ultra zahtijeva osnovnu cijenu od čak 1299 USD. Budući da nismo dovoljno blagoslovljeni da živimo na područjima gdje je cijena ovih uređaja relativno normalna, poučeni iskustvom možemo očekivati možda i duplo veće cijene nego u SAD-u. Kolika je to cifra, izračunajte sami.

Ovo samo po sebi nije nova vijest – već smo izvještavali o zabrinjavajućim glasinama o cijenama iPhonea 15 Pro , a neuobičajeno visoka stopa inflacije u 2023. znači da se očekuju povećanja cijena iPhonea na tržištima kao što su SAD, UK i Australija.

Međutim, otkako su se prvi put pojavile glasine o povećanju cijena, Apple je tvrdio da su obožavatelji iPhonea spremni platiti čak i više kako bi dobili najbolje iPhone u 2023., potvrđujući valjanost tih glasina.

“Mislim da su se ljudi spremni zaista potruditi kako bi dobili najbolje što si mogu priuštiti u toj kategoriji”, rekao je glavni izvršni direktor Applea Tim Cook u nedavnom razgovoru o prihodima tvrtke, dodajući da su iPhone sada postali “sastavni dio” života ljudi.

Dobra vijest je da – po prvi put nakon nekog vremena – sve tri verzije Appleovog sljedećeg iPhonea izgleda spremno da se pohvale značajkama koje bolje odražavaju njihove odgovarajuće cijene. Osnovni iPhone 15, na primjer, ni u kom slučaju neće biti jeftin, ali potencijalni kupci mogu očekivati ​​da će imati koristi od prethodnih značajki Pro razine kao što su kamera od 48 MP i Dynamic Island .

I dok bi iPhone 15 Pro i iPhone 15 Ultra mogli biti još skuplji od svojih prethodnika, očekuje se da će Apple uključiti više novih značajki na svakom modelu nego što je to učinio s prethodnim iteracijama iPhonea Pro razine.

Drugim riječima, razlika između iPhonea 15 Pro i iPhonea 14 Pro bit će veća od razlike između iPhonea 13 Pro i iPhonea 14 Pro .

Ostaje za vidjeti hoće li se potrošači rado odvojiti od svog teško zarađenog novca kako bi iskoristili kakve god te razlike bile, ali čini se da su Tim Cook i Apple uvjereni u kvalitetu proizvoda koje će predstaviti ovog rujna.

IZVOR

Bajtbox