Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Najnoviji izvještaj ukazuje na to da će Galaxy S23 serija stići s višim cijenama

Samsung će početkom sljedećeg mjeseca predstaviti Galaxy S23 seriju na Galaxy Unpacked događaj u San Francisku. Ostalo je malo nepoznatih detalja o modelima iz ove serije. Tako ćemo za službene cijene telefona morati pričekati predstavljanje telefona, ali najnoviji izvještaj dotiče se cijena ovih telefona.

Prošle sedmice prenijeli smo moguće cijene Galaxy S23 modela. Međutim, sada stiže još jedan izvještaj koji se odnosi na cijene ovih modela i to u Australiji.

Prema tom izvještaju, cijene Galaxy S23 modela navodno će biti više u odnosu na početne cijene Galaxy S22 modela.

Tako se će navodno svaka verzija telefona poskupiti za 100 AUD. Međutim, konvertovano u eure, to bi bilo oko 65 EUR. Ovakva bukvalna konvertovanja cijena iz valute u valute nisu baš realan primjer, naročito uzevši u obzir da proizvođači obično cijene povećavaju za okruglu cifru, npr. 50 ili 100. Ako uzmemo to u obzir, onda bi npr. u Evropi telefoni mogli stići skuplji za 100 EUR ili 50 EUR, s obzirom na to da je 100 AUD bliže 50 EUR, nego 100 EUR.

Bilo kako bilo, to su najnovije informacije koje se tiču cijene Galaxy S23 telefona. Pored toga, pojavile su se i dvije nove službene fotografije Galaxy S23 i Galaxy S23+ telefona.

Samsung je u nekim zemljama već otvorio prednarudžbe za Galaxy S23 modele, uz prigodne poklone. Južnokorejski gigant je nedavno najavio će Galaxy S23 serija stići sa impresivnim kamerama. Tako su iz južnokorejske kompanije najavili da “stižu zadivljujuće noćne fotografije”, “megapikseli koji će vas natjerati da kažete wow” itd. Kada je riječ o samim detaljima kamera, očekuje se da će S23 Ultra model imati 200 MP glavnu kameru, dok to neće biti slučaj sa ostala dva modela.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox