Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Napokon – Pojavile se informacije o Galaxy S23 i Galaxy S23+ telefonima

Iako je do predstavljanja Samsung Galaxy S23 serije ostalo još mnogo vremena, o njoj su se do sada pojavljivale neke informacije. Međutim, to je najčešće bio slučaj sa najjačim modelom iz ove serije – Samsung Galaxy S23 Ultra. Sada se napokon pojavljuju informacije i o ostala dva modela iz ove serije – Samsung Galaxy S23 i Samsung Galaxy S23+.

Poznati leaker Ice Universe prenosi najnovije informacije o Samsung Galaxy S23 i Samsung Galaxy S23+ telefonima, koje nas neće obradovati. Naime, kako prenosi pomenuti leaker, ova dva pametna telefona neće imati nikakve značajne promjene u odnosu na Samsung Galaxy S22 i Samsung Galaxy S22+, osim nadograđenog Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipa.

On navodi da će dizajn, okviri, ekran, kamere i senzor otiska prsta ostati identični kao na prethodnicima. Kako se radi o pouzdanom leakeru, velika je vjerovatnoća da se će ove informacije ispostaviti tačnim.

Za razliku od ova dva telefona, Samsung Galaxy S23 Ultra donijet će neka poboljšanja. Tako se navodi da će Samsung Galaxy S23 Ultra stići sa Qualcommovim 3D Sonic Mac senzorom za skeniranje otiska prsta, što će biti napredak u odnosu na onaj koji se nalazi na Galaxy S22 Ultra telefonu. Ovaj senzor može se pohvaliti još većom brzinom u odnosu na prethodnika, ali i većom površinom skeniranja. Pomenuti senzor već korite Vivo X80 Pro i iQOO 9 Pro i recenzenti su bili impresionirani preciznošću i brzinom skenera otiska prsta na ovim telefonima.

Ice Universe nedavno je otkrio da će Samsung predstaviti i svoj treći senzor kamere od 200 MP za pametne telefone i da će on biti implementiran u Samsung Galaxy S23 Ultra telefon. On navodi da će naziv senzora biti Samsung ISOCELL HP2, unatoč činjenici što već postoji ISOCELL HP3 senzor kamere.

Bajtbox