Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Nintendo Duck Hunt pištolj korišten u pljački trgovine

Policija je uhitila muškarca iz Južne Karoline nakon što je navodno opljačkao trgovinu na benzinskoj crpki uz prijetnju Nintendovog pištolja koji je uglavnom korišten u 1980-ima za igre poput Duck Hunt, Hogan’s Alley i Gumshoe, kako su prvotno objavili zamjenici okruga York. Sumnjičeni, 25-godišnjak, navodno je pobjegao s 300 dolara u gotovini nakon što je stavio masku, periku, duksericu s kapuljačom i spomenuti Nintendov pištolj, Zapper, koji je dio Nintendo Entertainment System (NES).

Prema policiji, osumnjičeni je navodno upotrijebio lažni pištolj kako bi prijetio blagajniku i zatražio novac iz blagajne. Vlasti su ga pronašle nekoliko ulica dalje na parkiralištu trgovine Dollar General s lažnim pištoljem skrivenim u hlačama. Originalni dodatak iz 1984. godine je poznat po svojoj jarko narančasto-sivoj boji, ali prema navodima vlasti, osumnjičeni je prebojio pištolj crnom bojom, vjerojatno kako bi izgledao kao pravo oružje. Odjel za šerifa okruga York objavio je sliku modificiranog igračkog dodatka na svom Twitter računu. Ovo nije prvi put da se ovaj pištolj koristi u krimanalne svrhe. Prije 4 godine u Meksiku se desio isti slučaj, samo ovaj put je Zapper bio zamaskiran u crno pomoću izolir trake.

Zapper pištolj, izvorni Nintendov dodatak, bio je uključen u paket s NES konzolom te je koristio unutarnji optički senzor kako bi pretvorio pritisak na okidač u radnju na zaslonu. Iako je primarno bio namijenjen za igru Duck Hunt, Zapper je radio s nekoliko drugih naslova tijekom ciklusa konzole.

Korištenje imitacije pištolja za počinjenje zločina nije zafrkancija i već godinama predstavlja ozbiljan problem. Prema istraživanju koje je provedeno 1990. godine u Kongresu, lažni pištolji su se koristili u više od 15 posto pljački. Bitno je naglasiti da u većem dijelu zemlje, korištenje lažnog pištolja za zločine nosi slične kazne kao korištenje pravog vatrenog oružja, jer prijetnja opasnosti za žrtve je vrlo stvarna. Na kraju krajeva, ovi igračkasti ili replika pištolji izgledaju gotovo identično kao pravi. S tim na umu, nedavno je savezna država New York donijela zakon koji zabranjuje igračkaste pištolje, osim ako jasno izgledaju kao lažni, na primjer ako su obojeni jarkim bojama.

Bajtbox