Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Novi problem za Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung je početkom prošlog mjeseca predstavio Galaxy S23 seriju. Čini se da je ova serija ona koju smo tako dugo čekali od Samsunga, a svakako da velike zasluge pripadaju i Snapdragon 8 Gen 2 čipu. Međutim, sada stižu novi problemi za najjačeg člana ove serije – Samsung Galaxy S23 Ultra.

Najnoviji problem koji pogađa korisnike Galaxy S23 Ultra telefona odnosi se na S-Pen olovku. Neki korisnici prethodnih dana prijavljuju da S-Pen povremeno ima problema s radom, odnosno povezivanjem s pametnim telefonom, što olovku čini beskorisnom.

Kada je riječ o samom rješenju ovog problema, neki korisnici su naveli da su riješili problem tako što su restartovali S-Pen olovku, a jedan od rješenja problema je i omogućavanje opcije „Održavaj S-Pen povezan“.

Trenutno nema službenih izjava od strane Samsunga povodom problema, no očekivati je da kompanija uskoro na Galaxy S23 Ultra telefone pošalje nadogradnju koja će ispraviti ovaj problem, bez da to korisnici moraju sami odrađivati.

Ovo nije prvi problem za Galaxy S23 Ultra telefon. Nedavno su korisnici ovog telefona na Redditu i Samsungovom forumu izvještavali o problemu sa Wi-Fi povezivanjem.

Tako su korisnici naveli da njihov telefon nema pristup internetu iako stoji da je povezan na Wi-Fi. Čak i kad ima pristup, on ne traje dugo. Većina korisnika je navela da problem nije sa kućnim ruterom već isključivo sa Galaxy S23 Ultra telefonom, jer ostali uređaji rade na istoj mreži bez problema.

Još nije poznato da je Samsung poslao nadogradnju za korisnike telefona koji imaju ovaj problem, jer rješenje ovog problema nije bilo moguće očekivati od strane samih korisnika, kao što je slučaj sa S-Penom.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox