Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Novi problemi za Google Pixel 7 seriju

Iako se u početnom periodu nakon njihova predstavljanja činilo da je Google napravio Pixel 7 telefone bez mnogo grešaka, čini se da to ipak nije slučaj. Već su se korisnici ovih modela žalili na određene probleme, no njima nije došao kraj, jer se pojavljuje još jedan.

Prema najnovijim izvještajima koji stižu od strane korisnika Pixel 7 i Pixel 7 Pro telefona, ova dva telefona imaju problem sa video pozivom.

Naime, korisnici ovih modela prijavljuju loš kvalitet videozapisa kada koriste aplikacije kao što su Google Meet, Telegram, Instagram i WhatsApp. Specifičan problem opisan je tako što dovodi do stvaranja zamućene i razmazane slike upotrebom i prednje i zadnje kamere tokom obavljanja video poziva.

Prvobitno se mislilo da je problem uzrokovan ograničenjima kvaliteta videa unutar aplikacije Google Meet, ali nedugo nakon toga problem se počeo pojavljivati i na drugim aplikacijama.

Jedna korisnika Reddita je napravio snimke ekrane tokom obavljanja video poziva na Google Meetu preko Pixela 7, iPada Pro 2018 i Pixela 3XL, gdje je najbolje vidljiv problem koji pogađa Pixel 7 seriju.

Postoje glasine da određene aplikacije optimiziraju video za određene modele telefona, ali očigledno da to ovdje nije slučaj, s obzirom na to da telefoni ne daju dobar kvalitet ni na Google-ovom Meetu.

Krajem prošle godine korisnici Twittera i Reddita požalili su da je staklo zadnjeg modula kamere na njihovom telefonu počelo pucati, dok su prije toga telefoni imali ozbiljnih problema koji se odnose na trajanje baterije. Tako je XDA Developers otkrio da ekran Pixel 7 Pro telefona troši neobičajno mnogo bateriju kako se njegova svjetlina povećava na maksimum. Utvrđeno je da je baterija telefona pala čak za 10% nakon samo 15 minuta uključenog ekrana.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox