Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Odlično! – Na Galaxy S20 seriju uskoro stiže neočekivana nadogradnja!

Samsung je prošle godine objavio da će budući premium telefoni ove kompanije dobijati četiri glavne Android nadogradnje i pet godina sigurnosnih nadogradnji. Međutim, to obećanje uključuje Galaxy S21 seriju i novije. Tako se očekuje da Galaxy S20 serija više neće dobijati velike Android nadogradnje, s obzirom na to da je tri već dobila. No, postoje neke dobre vijesti za korisnike ove serije.

Najnovije informacije koje stižu navode da je Samsung već započeo interno testirati One UI 5.1 nadogradnju za Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ i Samsung Galaxy S20 Ultra telefone.

Ovo ažuriranje će stići s brojem firmvera G980FXXUFHWA1. Iako se ne radi o velikoj nadogradnji, sigurno je da će korisnici Galaxy S20 modela biti sretni što će dobiti One UI 5.1 nadogradnju.

Prema nekim izvještajima, Samsung je rezervisao neke dodatne funkcije prilagođavanja za One UI 5.1, koje će tako dobiti i Galaxy S20 serija.

Ova je serija predstavljena prije 2020. godine sa Androidom 10 i već je dobila tri velike Android nadogradnje i to one na Android 11, Android 12 i Android 13. Očekuje se da će S20 serija dobijati sigurnosne nadogradnje još dvije godine, što je daleko ispred ostalih konkurentskih telefona iz Androida tabora predstavljenih iste godine.

One UI 5.1 trebao bi debitovati sa Samsung Galaxy S23 serijom. Naime, prema nekim izvještajima, Samsung već interno testira One UI 5.1 nadogradnju za nadolazeće Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ i Samsung Galaxy S23 Ultra s verzijom firmvera S90xEXXU2CVL7, a nakon toga se očekuje da Samsung One UI 5.1 nadogradnju pošalje i na Samsung Galaxy S22 seriju.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox