Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

One UI 5.0 stiže na još dva mid-rangera!

Android 13, odnosno One UI 5.0 nadogradnja na Galaxy uređaje počela je stizati još prije mjesec dana. Najprije su nadograđeni flagship telefoni, a potom i najnoviji mid-rangeri. Sada je nadogradnju počeo primati Samsung Galaxy A71, jedan od glavnih Samsungovih mid-rangera iz 2020. godine. Pored njega, nadogradnju počinje primati i Samsung Galay F62.

Samsung Galaxy A71 predstavljen je 2019. godine sa Androidom 10 i već je dobio dvije velike nadogradnje – Android 11 i Android 12. Sada telefon prima i treću veliku nadogradnju i to onu na Android 13, što će ujedno biti i posljednja velika nadogradnja za ovog mid-rangera.

One UI 5.0 nadogradnja za Galaxy A71 dostupna je u Poljskoj, ali očekivati je da će uskoro ona stići i na ostala tržišta (barem evropska). Nadogradnja stiže s brojem firmvera A715FXXU8DVK1 i uključuje sigurnosnu nadogradnju za deseti mjesec 2022. godine.

Tako ako posjedujete Samsung Galaxy A71, odlaskom na Postavke -> Ažuriranje softvera -> Preuzmi i instaliraj, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja već dostupna i na Vašem Galaxy A71 telefonu.

Drugi mid-ranger koji prima istu nadogradnju je Samsung Galaxy F62, koji je dostupan u Indiji. Nadogradnja za ovaj telefon dolazi s brojem firmvera E625FDDU2CK2 i uključuje sigurnosnu zakrpu za jedanaesti mjesec 2022. godine.

Samsung je na One UI 5.0 donio nekoliko novosti, koje, između ostalog, uključuju redizajnirani korisnički interfejs, koji omogućava prilagođavanje izgleda sata, palete boja, pozadine itd., a tu je i opcija video pozadine. Također, dodano je i novo obavještenje koje korisnike upozorava kada pokušaju podijeliti fotografije s osjetljivim informacijama poput pasoša ili bankovne kartice.

Listu Samsung uređaja koji će dobiti One UI 5.0 do proljeća sljedeće godine pogledajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox