Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

One UI 5.0 stiže na Samsung Galaxy A52s!

Android 13, odnosno One UI 5.0 nadogradnja na Galaxy telefone ove godine stiže brže nego bilo koja prethodna generacija. Samsung je u vrlo kratkom periodu nadogradio veliki broj svojih uređaja na One UI 5.0. Najnoviji u nizu su Samsung Galaxy A52s i Samsung Galaxy M62.

Samsung je već bio nadogradio Galaxy A52 i Galaxy A53 na One UI 5.0, a sada nadograđuje i Galaxy A52s. Ova je nadogradnja trenutno dostupna u Južnoj Koreji, ali neki naši pratioci izvještavaju nas da su i oni počeli primati nadogradnju u zemljama bivše Jugoslavije.

Nadogradnja dolazi s brojem firmvera A528NKSU1DVK2 i uključuje sigurnosnu nadogradnju za jedanaesti mjesec 2022. godine. Nadogradnja je teška 2 GB.

Pored njega, pomenutu nadogradnju dobiva i Samsung Galaxy M62. Nadogradnja za ovaj telefon dostupna je trenutno u Maleziji, Saudijskoj Arabiji, UAE i Vijetnamu. Ona dolazi s brojem firmvera M625FXXU2CVK2 i sa sobom donosi sigurnosnu nadogradnju za tekući mjesec.

Ako posjedujete neki od ova telefona odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera, a zatim Preuzmi i instaliraj, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna i na Vašem telefonu. Ako nije, možete je očekivati vrlo brzo.

Samsung je na One UI 5.0 donio nekoliko novosti, koje, između ostalog, uključuju redizajnirani korisnički interfejs, koji omogućava prilagođavanje izgleda sata, palete boja, pozadine itd., a tu je i opcija video pozadine. Također, dodano je i novo obavještenje koje korisnike upozorava kada pokušaju podijeliti fotografije s osjetljivim informacijama poput pasoša ili bankovne kartice.

Listu Samsung uređaja koji će dobiti One UI 5.0 do proljeća sljedeće godine pogledajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox