Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

One UI 5.1 stiže i na Samsung Galaxy A52s 5G, ali ne još u svim regijama

Najnoviji uređaj na listi onih koji dobijaju nadogradnju na One UI 5.1 je Samsungov mid-ranger iz pretprošle godine – Samsung Galaxy A52s 5G.

Samsung Galaxy A52s 5G predstavljen je u drugoj polovini 2021. godine sa Androidom 12 i Samsungovim One UI 3.0. Početkoim prošle godine telefon je dobio nadogradnju na Android 12 i One UI 4, dok je krajem godine dobio Android 13 i One UI 5. Sada je počeo primati One UI 5.1 nadogradnju u Južnoj Koreji, ali očekivati je da nadogradnja vrlo brzo počne stizati i korisnicima ovog telefona u drugim regijama.

One UI 5.1 nadogradnja za Galaxy A52s 5G dolazi s brojem firmvera A528NKSU2EWB4 i uključuje sigurnosnu zakrpu za drugi mjesec 2023. godine.

Najnovija podverzija Samsungovog korisničkog interfejsa predstavljena je početkom prošlog mjeseca zajedno sa Samsung Galaxy S23 serijom. Iako se ne radi o značajno velikim promjenama, One UI 5.1 ipak sa sobom donosi mnoštvo novih korisnih funkcija.

Tako će od sada korisnici imati brži pristup Expert RAW aplikaciji putem menija “Napredno”.  Što se tiče aplikacije Galerija, ona će sada  preporučivati dodavanje fotografija u porodični album putem prepoznavanja lica članova Vaše porodice. Uređivač fotografija će sada automatski uklanjati sjenke i refleksije za još bolje fotografije.

Osim toga, korisnici će od sada moći lakše promijeniti nijansu selfie fotografija putem tipke “Efekti” na bočnoj strani ekrana. One UI 5.1 sa sobom će donijeti i neke nove widgete, a poboljšane su i neke opcije koje se odnose na povezivanje.

Sve novosti o One UI 5.1 pročitajte OVDJE, a listu telefona koji su do sada primili One UI 5.1 nadogradnju možete pogledati OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox