Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

OnePlus prati Samsung! – Kompanija donijela veliku odluku

Kada je riječ o softverskim nadogradnjama u svijetu pametnih telefona, američka kompanija Apple tu je već godinama na prvom mjestu. Div iz Cupertina nadograđuje svoje telefone uvjerljivo najviše godina. U Android taboru, situacija je nešto drugačija i nadogradnje su do prije 2-3 godine bile na očajnom nivou. No, Samsung se u pomenutom periodu izdvojio kao kompanija koja daje najdužu softversku podršku za svoje telefone, nakon čega je krenuo pozitivan trend u Android taboru. Iako su i dalje daleko od Apple-a, pomak je i više nego očigledan. OnePlus je sada krenuo stopama Samsunga i objavio da uveliko poboljšava softversku podršku.

Kineska kompanija objavila je da će mijenjati softversku politiku, pa su tako na konferenciji održanoj u Londonu, otkrili da će osigurati 4 velike Android nadogradnje i 5 godina sigurnosnih nadogradnji za odabrane uređaje koji će biti predstavljeni 2023. godine.

Odabrani uređaji uključuju najvjerovatnije uređaje visoke klase iz ove kompanije, a nažalost, godišnje ih OnePlus ne predstavi mnogo. U tom smislu, očekivati je da će OnePlus 11 serija, koja će biti predstavljena sljedeće godine, dobiti u budućnosti 4 velike Android nadogradnje i 5 godina sigurnosnih nadogradnji.

Gary Chen, glavni i odgovorni za softver u OnePlusu, naveo je da kompanija čini sve kako bi poboljšala korisničko iskustvo, te da žele omogućiti korisnicima koji duže vrijeme koriste jedan telefon pristup najnoviji značajkama tokom životnog vijeka telefona.

Pored toga, iz kineske kompanije su naveli da će sljedeća verzija OxygenOS-a biti predstavljena tokom prve polovine 2023. godine i nosit će naziv OxygenOS 13.1, čiji će fokus biti na sigurnosti.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox