Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Oppo i OnePlus napuštaju tržište Francuske?

Prije koji mjesec, da budemo precizniji u ožujku, pojavile su se glasine kako bi kineski proizvođači Oppo i OnePlus mogli napustiti neka europska tržišta zbog problema povezanih sa patentima. Problem se prvo pojavio u Njemačkoj, gdje je Nokia podigla tužbe protiv navedenih tvrtki. Nakon što je Oppo objavio da se radi o privremenim postupcima, priča se donekle i smirila sve do danas kada se ova tema ponovno jače aktualizira.

Današnje glasine dolaze od francuskih medija i spominje se da su dva proizvođača na putu da napuste francusko tržište. Kako piše medij Frandroid, ove kompanije imaju još uvijek važeći ugovor sa tvrtkom Atmospheres i to do kraja šestog mjeseca ove godine. Međutim, prema glasinama, ova je tvrtka već otpustila svoje vanjske marketinške i prodajne djelatnike u Francuskoj koji su radili za Oppo i njegovu podružnicu OnePlus. Navedeni su odgovorni za isticanje proizvoda i njegovih značajki u maloprodajnim trgovinama, obuku osoblja kao i za odvraćanje kupaca od istih proizvoda drugih brandova. Na europskom tržištu ovakve uloge predstavljaju veoma važnu rolu budući da manji proizvođači pametnih telefona bez njih ne mogu ostvariti značajniju prodaju kada se natječu protiv divova kao što su Apple i Samsung.

Iako se Oppo navodno oglasio i najavio da će i dalje biti prisutan i nakon isteka ugovora, glasine kažu da se u pozadini ipak ova dva proizvođača nastoje riješiti preostalih zaliha artikala i da trgovci ne očekuju da će nadolazeći novi modeli navedenih kompanija biti isporučeni na tržište Francuske. Čini se da se priča počinje pomalo komplicirati, stoga očekujemo u narednih mjesec-dva još više objava po ovom pitanju.

IZVOR

Bajtbox