Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Osvanuli novi detalji o Huawei P60 Pro telefonu – Tu je najbolji Qualcommov čip!

Krajem prošle godine prenijeli smo glasinu da bi Huawei ove godine mogao predstaviti dvije flagship serije. U prvoj polovini godine trebala bi stići P60 serija, dok bi u drugoj polovini trebali vidjeti Mate 60 seriju. Danas se pojavljuju nove informacije o Huawei P60 seriji, tačnije o Pro modelu iz ove serije.

Ranije ovog mjeseca pojavile su se informacije o Huawei P60 seriji. Tada je navedeno da će ona stići sa boljim ekranima, baterijama i kamerama u odnosu na prethodnu seriju.

Danas iz Kine stižu optimistične informacije da bi Huawei P60 Pro mogao stići sa najnovijim flagship čipom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 8 Gen 2. Međutim, ovaj čip bit će ograničen na LTE mrežu, zbog ograničenja Huaweiju.

Pored toga, navodi se da će ovaj telefon stići sa 6,6-inčnim OLED ekranom sa stopom osvježavanja od 120 Hz i rezolucijom od 1440p.

Navodno će za autonomiju telefona biti zadužena baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 100 W i bežično punjenje od 50 W.

Kada je riječ o kamerama, u izvještaju se navodi da će P60 Pro biti opremljen glavnim Sony IMX888 senzorom kamere od 50 MP, dok će ultraširoki senzor od 50 MP biti također Sony-jev – IMX858. Telefoto senzor navodno će biti OmniVision OV64B od 64 MP.

Ostale specifikacije uključuju IP68 certifikat za otpornost na vodu i prašinu, kao i Huaweijev HarmonyOS 3.0.

Očekuje se da telefon u neko vrijeme bude predstavljen i na globalnom tržištu, ali nije očekivati da će se to desiti prije ljeta tekuće godine.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox