Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Otkrivene informacije o Samsung Galaxy A34 5G

Samsung radi na nekoliko novih pametnih telefona. Naravno, u fokusu je Galaxy S23 serija, koja će stići u drugom mjesecu sljedeće godine. Pored nje, Samsung radi i na mid-rangerima. Jedan od njih je i Samsung Galaxy A34 5G, o kojem sada saznajemo nove detalje.

Samsung Galaxy A34 5G dobio je nedavno Bluetooth SIG certifikat, što sugeriše da će telefon uskoro biti predstavljen. Navodno će on biti pogonjen Samsungovim Exynos 1280 čipom.

Navodno će telefon imati Super AMOLED ekran dijagonale 6,4” sa standardnom stopom osvježavanja od 60 Hz. Na zadnjoj strani Galaxy A34 5G imat će četiri kamere. Glavni senzor navodno će biti onaj od 48 MP f / 1.8. Pored njega, tu će još biti i ultraširoki senzor od 8 MP f / 2.2, makro senzor od 5 MP f / 2.4 i senzor za dubinu od 2 MP f / 2.4.

Dalje se navodi da će ovaj telefon stići s baterijom kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 15 W.

Telefon će biti isporučen sa Androidom 12 i One UI 5.0.

Još nije poznat službeni datum predstavljanja Galaxy A34 5G telefona, ali očekivati je da Samsung početkom sljedeće godine objavi tu informaciju. Na istom događaju s njim trebao bi biti predstavljen i Samsung Galaxy A54 5G. Sljedeće godine, prema najavama, neće stići Samsung Galaxy A74.

Navodno Samsung više ne planira proizvoditi Galaxy A7x modele. Sudeći po tome, Galaxy A73 bio je posljednji A7x model, barem neko vrijeme, jer Samsung navodno nema namjeru predstaviti Samsung Galaxy A74 sljedeće godine.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox