Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ova igra je prodana u 2 milijuna primjeraka u jednom danu!

Prošli mjesec, igra Sons of the Forest koja je ušla u early access, postala je hit svjetskih razmjera. Tako se već prvog dana prodala u nevjerojatnih 2 milijuna primjeraka. Od tad igra se konstantno nalazi pri vrhu Steam-ovih top lista.

Nevjerojatni uspjeh Sons of the Forest-a djeluje kao da je došao niotkud, ali sama igra je u fazi izrade već godinama. Kanadski tim Endnight Games koji je pažljivo radio na igri, ujedno je i razvio sam svoj stil survival igara, po kojem su već i prepoznatljivi.

Sons of the Forest je survival igra u kojoj ste vi kao igrač bačeni u nemilosrdnu divljinu, a cilj je preživjeti što je duže moguće (logično). Vi ste član specijalne postrojbe koja je otišla u misiju spašavanja milijardera i njegove obitelji na velikom, prašumskom otoku. Nakon uvodne cutscene, vaš helikopter se ruši i ostavlja vas nasukanog na plaži bez ikakve opreme (koja je vjerojatno završila na dnu oceana).

Sons of the forest gameplay

Sons of the Forest kao i većina igara preživljavanja simulira osnovne ljudske potrebe kao glad, žeđ, razinu energije, a isto tako i temperaturu i vrijeme koje utječu na samo igranje. Vaš prvi zadatak je osigurati si fizičke potrebe, locirati pitku vodu, loviti, napraviti sklonište itd. Igra dozvoljava određenu kreativnost kod kreacije samog skloništa, od malih šatora do velikih koliba.

Igra se razlikuje od drugih igara ovog žanra po tome što sadrži elemente horor igara. Što znači da nismo sami na otoku. Otok je pun kanibalističkih plemena koji vas neprestano vrebaju. Mnogo puta ih možete i vidjeti, a da vam ništa ne naprave tako da nikada ne znate njihov sljedeći potez.

Sons of the Forest je definitivno vrijedna igranja, iako je još u early access-u. Ovaj naslov je dostojan nastavak originalnog The Forest-a iz 2014. i imamo osjećaj da hype oko igre nije neopravdan.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox