Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovaj Galaxy telefon ima 30.000 mAh bateriju

Iako su pametni telefoni značajno napredovali jedna od komponenti koja nije doživjela procvat jeste baterija telefona. Većina korisnika primorana je bar jednom u danu napuniti svoj telefon, ali to neće morati učiniti korisnik Galaxy A32 5G telefona, koji je u njega implementirao ogromnu bateriju.

Dok većina pametnih telefona ima baterije od oko 5000 mAh, korisnik Reddita, Downtown_Cranberry44, modificirao je svoj Samsung Galaxy A32 5G, tako da on ima bateriju kapaciteta od čak 30000 mAh.

On je zapravo zamijenio bateriju koja se nalazila unutar telefona vanjskom baterijom, koja se sastoji od šest Samsung 50E ćelija. Svaka od njih je kapaciteta 5000 mAh, koje su međusobno povezane, što čini kapacitet od 30000 mAh.

Iako će telefon sigurno ponuditi impresivno trajanje baterije, ovakva modifikacija ima i svojih nedostataka. Naime, eksterna baterija je glomazna, te je teška preko 450 grama, što je gotovo dvostruko više od težine “normalnog” uređaja.

Ovaj telefon ima i više priključaka za punjenje, uključujući dva USB-A, jedan USB-C, microUSB, pa čak i Lightning.

Ovaj korisnik navodi da mu je potrebno 7 sati da u potpunosti napuni telefon, a ona je izdržala do dva dana intenzivnom upotrebom. Nažalost, korisnik nije otkrio s kojim punjačem je punio bateriju, ali za pretpostaviti je da je to učinio sa originalnim Samsungovim 15 W brzim punjačem, kojeg zapravo i podržava Samsung Galaxy A32 5G.

Međutim, modifikovani telefon ne prepoznaje vanjsku bateriju i uvijek prikazuje da telefon ima 1% baterije.

Svakako zanimljiv potez ovog korisnika u želji da poboljša autonomiju svog telefona. Šta vi mislite, kada će proizvođači telefona napokon fokus prebaciti na bateriju telefona?

IZVOR/SOURCE

Bajtbox