Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovaj iPhone ima zakrivljeni ekran!

Apple je tvorac mnogih trendova u svijetu pametnih telefona, koliko god neki od njih bili negativni. Međutim, jednu stvar Apple nikada još nije implementirao na svoj iPhone. Pogađate – riječ je o zakrivljenom ekranu. Iako mnogi Android proizvođači već godinama isporučuju svoje, uglavnom flagship telefone, sa zakrivljenim ekranima, to nije slučaj sa Appleom, koji i dalje zadržava ravni ekran. No, jedan inženjer odlučio je napraviti zakrivljeni iPhone 14 Pro Max.

Baš kao što je to slučaj i sa prethodnicima, iPhone 14 Pro Max ove je godine stigao sa ravnim ekranom. Međutim, inženjer koji na Twitteru nosi naziv Fix Apple (@lipilipsi) napravio je zakrivljeni iPhone 14 Pro Max.

On je naveo da je ovaj rezultat postigao promjenom srednjeg okvira telefona. U videozapisu, kojega je pomenuti inženjer objavio na Twitteru, primjećujemo da telefon izgleda odlično, a tu je čak i pilula Dynamic Island, koju je Apple donio ove godine na iPhone 14 Pro modele. Međutim, ono što nije prikazano u ovom videozapisu jeste da li sam ekran funkcioniše, ili ne.

Ovo je samo jedan u nizu iPhonea koji je napravljen od strane nekog inženjera, a koji stiže s nekim karakteristikama koje nisu uobičajne za jedan iPhone. Tako je prošle godine jedan inženjer napravio iPhone sa USB-Type C priključkom. On je Appleov Lighting utor zamijenio USB-Type C utorom koji se koristi na Android telefonima, a nakon toga je pokazao da je nakon promjene iPhone X bez problema moguće puniti, kao i povezati sa PC-om.

Izgleda je ovaj inženjer tada otišao u budućnost, jer bi Apple sljedeće godine trebao predstaviti iPhone sa USB-C priključkom. Ko zna, možda ista situacija bude i sa zakrivljenim ekranom u budućnosti.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox