Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovi Xiaomi uređaji više neće primati nikakve nadogradnje

Kompanija Xiaomi ima svoju EOS listu koja uključuje uređaje koji više neće primati nikakve nadogradnje. Xiaomi ovu listu redovno ažurira, a sada je ona šira za još nekoliko uređaja.

Xiaomijeva EOS lista sada broji još dodatnih 5 članova. Riječ o je o četiri Redmi modela i jednom Poco modelu. Tako nadogradnju više neće primati sljedeći Redmi telefoni: Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi 8 i Redmi 8A. S druge strane, Poco telefon koji je dodan na listu je Poco X2.

Korisnici Poco X2 telefona nadali su se da će ovaj telefon dobiti MIUI 13 nadogradnju, no očito da od nje neće biti ništa, jer je kompanija okončala softversku podršku za ovaj telefon. MIUI 13 testiran je još na proljeće ove godine za Poco X2, no s zbog velikih problema s nadogradnjom, Xiaomi nikada nije isporučio stabilnu MIUI 13 nadogradnju za ovaj Poco telefon.

Poco X2

Redmi 8 i Redmi 8A predstavljeni su 2019. godine sa Androidom 9. Radi se o jeftinim telefonima, a oba pokreće Qualcommov Snapdragon 439 čip. Ova dva telefona dijele mnogo sličnih specfikacija, s tim što obični Redmi 8 posjeduje i dodatni senzor za dubinu na zadnjoj strani.

Baš kao i gore navedena dva telefona, i Redmi K30 i Redmi K30 5G predstavljeni su 2019. godine sa Androidom 10. Redmi K30 pogonjen je Qualcomm Snapdragon 730G čipom, dok je 5G verzija ovog telefona opremljena Snapdragon 765G 5G čipom. Redmi K30 5G posjeduje nekoliko naprednijih specifikacija u odnosu na 4G verziju telefona, a to se prije svega odnosi na malo brže punjenje.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox