Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je kopija iPhonea 14 Pro Max i košta 89 dolara!

Apple je na jesen prošle godine predstavio iPhone 14 seriju. Nije rijetko da ostali proizvođači telefona u nekim segmentima kopiraju američku kompaniju, pa izuzetak nije ni najnoviji slučaj. Dizajn iPhonea 14 Pro Max gotovo je u potpunosti iskopiran, pa čak donekle i naziv telefona – i14 Pro Max. No, to su jedine sličnosti…

i14 Pro Max dostupan je za kupovinu na AliExpressu i mogu ga naručiti zainteresovani kupci iz čitavog svijeta.

Ovaj pametni telefon pogonjen je MediaTek MT6753 čipom, koji je predstavljen 2015. godine. On stiže uparen sa 6 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Telefon navodno odlikuje 6,5-inčni AMOLED ekran sa stopom osvježavanja od 120 Hz, u šta je teško povjerovati, s obzirom na cijenu telefona. Prednja strana ipak je malo drugačija u odnosu na iPhone 14 Pro Max, jer pored manje pilule, posjeduje i rupicu.

Na zadnjoj strani i14 Pro Max posjeduje gotovo identičan izrez za kamere. Tu se nalaze dva senzora – jedan od 16 MP i drugi od 8 MP. Telefon stiže sa podrškom za otključavanje putem prepoznavanja lica i GPS-om.

Ispod poklopca telefona nalazi se baterija kapaciteta 2800 mAh, a brzina punjenja nije spomenuta.

Telefon ima i drugu verziju, koju pokreće MediaTek MT6889 čip. On je kod ove verzije telefona uparen sa 2 GB radne memorije (RAM-a) i 16 GB prostora za unutrašnju pohranu. Ovaj ima dvije kamere – glavnu od 2 MP i prednju od 2 MP.

Što se tiče cijena, one su naravno daleko ispod cijena iPhone 14 Pro Max telefona. Tako verzija sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije košta 126 dolara, dok verzija 2/16 GB košta 89,69 dolara.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox