Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je novi Sony-jev mid-ranger – Sony Xperia 10 V

Zajedno sa svojim flagship Xperia 1 V telefonom, kompanija Sony danas je predstavila i novog mid-rangera iz svoje ponude. Predstavljen je Sony Xperia 10 V. Radi se o najlakšem telefonu sa 5000 mAh baterijom na svijetu, a sve detalje donosimo u nastavku…

Težina telefona je 159 grama i nekoliko je grama lakši od svog prethodnika. Sa ovom težinom, Xperia 10 V je najlakši telefon na svijetu koji ima 5000 mAh bateriju.

Prednju stranu prekriva OLED ekran dijagonale 6,1“, 1080p rezolucije. Iz japanskog tehnološkog giganta navode da je ekran 1,5x svjetliji nego kod prethodnika. Stopa osvježavanja je standardnih 60 Hz, što je poprilično razočaravajuće u 2023. godini. Kako god, ekran je zaštićen Gorilla Glass Victus zaštitom. Okviri i zadnja strana su izrađeni od plastike.

Značajna nadogradnja stiže na polju kamera, tačnije glavne kamere. Xperia 10 V stiže sa 48 MP f / 1.8 glavnim senzorom kamere sa OIS podrškom. Tu su još i telefoto senzor od 8 MP i ultraširoki senzor od 8 MP, oba sa f / 2.2 otvorom blende. Domet telefoto kamere je 2x, dok ultraširoka kamera ima vidno polje od 120 stepeni. Naprijed je selfie kamera sa senzorom od 8 MP.

Gore navedena 5000 mAh baterija stiže sa podrškom za brzo punjenje od 21 W. Iz Sony-ja obećavaju da će baterija zadržati najmanje 80% kapaciteta nakon tri godine korištenja.

Ostale značajke uključuju IP65/IP68 certifikate za otpornost na vodu i prašinu, 3.5 mm priključak za slušalice sa Hi-Res audio podrškom i stereo zvučnike.

Cijena Sony Xperia 10 V telefona je 449 EUR i bit će u prodaji sredinom sljedećeg mjeseca.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox