Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo su moguće cijene Xiaomi 12T i Xiaomi 12T Pro telefona

Prošlog mjeseca saznali smo neke detalje o specifikacijama Xiaomi 12T i Xiaomi 12T Pro telefona. Sada saznajemo i moguće cijene ova dva telefona na globalnom tržištu.

Xiaomi 12T i Xiaomi 12T Pro stići će kao nasljednici prošlogodišnjih Xiaomi 11T i Xiaomi 11T Pro telefona. Xiaomijeva T serija oduvijek je privlačila pažnju među kupcima s obzirom na to da nudi odličan omjer uloženo-dobiveno.

Xiaomi 12T serija trebala bi biti predstavljena u desetom mjesecu ove godine na globalnom tržištu. Leaker Snoopy Tech sada je podijelio cijene s kojima će navodno stići ovi telefoni.

Tako on prenosi da će Xiaomi 12T u verziji sa 8 GB radne memorije (RAM-a) i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu koštati 649 EUR na globalnom tržištu. Telefon će biti isporučen u tri boje – crnoj, srebrnoj i plavoj.

Xiaomi 11T Pro

Kada je riječ o Xiaomiju 12T Pro, pomenuti leaker navodi da će cijena ovog telefona biti 849 EUR za memorijsku konfiguraciju 8/256 GB. Telefon će navodno stići u istim bojama kao i Xiaomi 12T.

Što se tiče specifikacija, prenosi se da će Xiaomi 12T biti opremljen OLED ekranom dijagonale 2712 x 1220 piksela, sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Na zadnjoj strani telefon bi trebao imati tri kamere, od kojih će glavni senzor biti onaj od 108 MP. Navodi se da je riječ o Samsung ISOCELL HM6 senzoru. Pored njega, tu bi još trebali biti i Samsung S5K4H7 ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP. Na prednjoj strani navodno će se naći selfie kamera sa senzorom od 20 MP – Sony IMX596.

Kada je riječ o čipu, prenosi se da će Xiaomi 12T biti pogonjen čipom tajvanskog MediaTek-a – Dimensity 8100 Ultra. Ovo je još nepredstavljen čip, a navodi se da se radi o čipu proizvedenom u 5 nm proizvodnoj tehnologiji.

Što se tiče Xiaomija 12T Pro, prenosi se da će on biti rebrendirani Redmi K50 Ultra, koji je predstavljen prošle sedmice u Kini. Detalje o njemu pročitajte OVDJE.

Bajtbox