Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

PlayStation 5 ugrađen u automobil – Zašto da ne?

Kompanija Sony prije dvije godine predstavila je PlayStation 5. Sljedeće godine trebala bi stići i Slim verzija ove generacije igraće konzole iz japanske kompanije, a najnovija vijest koja se tiče PS5-a odnosi se na mogućnost njegovog integrisanja u automobil. Da, dobro ste pročitali.

Već je poznato da Sony i Honda sarađuju na električnom automobilu čiji fokus će biti zabava. Dvije kompanije napravile su posebnu kompaniju nazvanu Sony Honda Mobility, a njen predsjednik Izumi Kawanishi, naveo je da je sada da kompanija razmišlja o različitim mogućnostima za automobil, te da je tehnički moguće PS5 integrisati u automobile.

Nažalost, nije otkrio više detalja, ali naveo je da kompanija planira kupcima ponuditi razne mogućnosti zabave u njihovim automobilima, kao što je muzika, film, igre itd. Posebno se osvrnuo na sposobnost Sony-a u tom smislu, te naveo da je to njihova snaga protiv Tesle.

Prošlog mjeseca Sony i Honda najavili su da planiraju započeti prodaju svojih zajednički razvijenih električnih automobila u Sjedinjenim Američkim Državama početkom 2026. godine. Dva japanska giganta odlučili su prvo izabrati tržište SAD-a, nakon čega će se automobili naći u prodaji u Japanu kasnije iste godine, a nakon toga, možda i u Evropi. Prednarudžbe za vozila bit će otvorene 2025. godine, a prodaja i prilagođavanje vozila odvijat će se online. Dvije kompanije nadaju se da zajedničkim snagama mogu sustići novije proizvođače električnih automobila, poput Tesle u Sjedinjenim Američkim Državama i kineskog BYD-a.

Kada je riječ o cijeni automobila, iz kompanije su naveli da će ona biti razumna i da će odgovarati “dodatnoj višoj cijeni” njihovih komponenti.

Ostaje nam za vidjeti kakav će automobil napraviti ove dvije velike kompanije.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox