Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Poco F3 konačno dobija MIUI 14!

Nakon što je ovih dana nadogradnju na MIUI 14 počeo primati popularni Redmi Note 10 Pro, istu nadogradnju dobija još jedan popularni Xiaomijev telefon, ali onaj iz brenda Poco. MIUI 14 stiže na Poco F3!

Poco F3 predstavljen je prije otprilike dvije godine sa Androidom 11 i MIUI 12. Telefon je do sada dobio jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 12 i MIUI 13, dok sada dobija i drugu veliku Android nadogradnju – Android 13 i MIUI 14. Ovo će vjerovatno biti i posljednja takva nadogradnja za ovaj telefon. Međutim, moguće je da Poco F3 dobije MIUI 15, ali onaj koji će biti baziran na aktuelnom Androidu 13.

U svakom slučaju, nadogradnja dolazi za evropsku verziju ovog telefona. Broj firmvera je V14.0.7.0.TKHEUXM, a očekuje se da će je uskoro početi primati i ostale verzije ovog popularnog telefona.

Tako ako posjedujete Poco F3 (EEA verziju), odlaskom u Postavke možete provjeriti je li nadogradnja stigla i na Vaš uređaj. Ako još nije, možete je očekivati vrlo brzo.

Na predstavljanju je Xiaomi naveo da će MIUI 14 imati poboljšane performanse, ali i efikasnost. Pored toga, napravljene su i velike dizajnerske promjene. Kompanija je napravila promjene na ikonama, ali i cjelokupnom interfejsu. Ikone su veće, a njihova veličina može se podesiti.

Također, znatno je smanjen broj predinstaliranih aplikacija i sada postoji samo 8 aplikacija koje se ne mogu deinstalirati. Xiaomi navodi da je tečnost sistema poboljšana do 60%, a i aplikacije trećih strana navodno će ponuditi poboljšane performanse i efikasnost.

Xiaomi je na predstavljanju Xiaomi 13 serije objavio listu telefona koji će uskoro dobiti MIUI 14 van Kine.

IZVOR/SOURCE

Bajtbox